Geografski polozaj

Crna Gora lezi u jugozapadnom dijelu Balkanskog poluostrva i izlazi na Jadransko more pa je ona balkanska i jadransko-mediteranska zemlja. Granici se sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Albanijom, Srbijom. Na jugozapadu Crna Gora izlazi na Jadransko more, ujedno priobalni dio mora cini granicu i sa Italijom.

Pogodan georafski polozaj i blaga klima uslovili su veoma rano nastanjivanje Budvanskog podrucja. Rafailovici pripadaju opstini Budva, a smjesteni su izmedju Becica i Kamenova.

Rafailovici su malo ribarsko mesto ispred koga se nalazi velika Becicka plaza dugacka oko 2000m, sa pijeskom i kristalno cistim morem. Rafailovici imaju i marinu za jahte, glisere, camce i druga plovila. Klima je mediteranska sa oko 226 suncanih dana u godini.

Rafailovici su od Sv. Stefana udaljeni 2km, Budve oko 4km, aerodroma u Tivtu 17km,iz pravca Podgorice 50km, od zeljeznicke stanice Bar 30km.

Rafilovici su u centru crnogorskog primorja, a saobracajno dobro spojeni magistralom iz pravca Cetinja kao i iz pravaca primorskih gradova Budve (najblizi grad) i Bara.

Najblizi aerodrom je Tivat sa kojeg polecu i slecu avioni sa raznih destinacija, a domaci avioprevoznik je Montenegro Airlines.

 

Ronjenje


Za one koji su ljubitelji podvodnog sporta pruzamo uslugu ronjenja sa bocom kao i ronjenje na dah na zeljenim lokacijama i obilazak izazovnih pecina.

Restoran


Na samom setalistu se nalazi nekoliko razlicitih restorana . Izdvojicemo restoran u sklopu aura apartmana, pod nazivom “speranza” koji Vam nudi razlicite specijalitete italijanske kuhinje. Pored “Speranze” dok setate obalom malog ribarskog sela, kao sto samo ime kaze, mozete da uzivate I u raznovrsnim ribljim restoranima sa vrhunskom hranom.

Nocni provod


Za one koji nisu imali priliku da posjete grad Budvu ili duze vrijeme nisu boravili u njoj, upoznacemo vas sa par zanimljivih mjesta vezanih za izlaske i nocne provode.

Zabava i rekreacija